Teambuilding – för lagkänslan

Stärk kollegornas samarbete och relationer.

Vad är teambuilding och vad är syftet? 

Teambuilding är en aktivitet med syfte att svetsa samman en grupp människor som arbetar ihop på något sätt, det kan vara ett gäng kollegor, ett fotbollslag eller annan typ av arbetsgrupp som behöver spendera tid ihop utanför den normala miljön för att skapa ett bättre samspel mellan individer och få djupare social anknytning till varandra.  

Vad gör man på en teambuilding och varför är det viktigt?

Som vi nämnt så är det viktigt med teambuilding för att bygga ett starkare lag som blir bättre på att tillsammans lösa problem, vara kreativa och ta sig förbi hinder. Genom att utmanas som grupp i andra utmaningar än de vanliga så utvecklar ni en starkare gruppdynamik som ni kommer ha användning för i arbetssituationer eller på fotbollsplanen senare. 

Teambuilding kan alltså formas på många olika sätt, men det viktiga är att ni som grupp får tid tillsammans att umgås, utmanas och överkomma problem på något vis. Det kan handla om olika tävlingsformer, samarbetsövningar eller liknande. 

En annorlunda och rolig teambuilding aktivitet

En företagsaktivitet för att stärka VI-känslan, utöka det sociala samspelet och samarbetet inom organisationen. Med Cornhole som utgångspunkt och fördjupade relationer som målbild samlar vi människor till tävling, skratt och gemenskap. En turnering i Cornhole kan aldrig slå fel. Vår vision är att skapa en gladare värld. Våra värderingar är att alltid vara omtänksamma och ha högt i tak – Det ska vara roligt, annars blir det oroligt! 

Varför en Cornhole turnering?

Alla på företaget kan vara med, i våra turneringar så spelar man i lag. Man står nära laget man spelar mot och en sak som stärker detta som en perfekt teambuilding aktivitet är att det är spel där det bjuder in till att vara peppande och berömmande även till motspelarna. Alla kommer vilja vinna men samtidigt kommer alla vilja att det skall gå bra för alla. Det är ett spel där det är lätt att komma igång att prata med varandra, Cornhole är en isbrytare av bästa sort. Ingen behöver känna sig dum, alla kan vara med, alla kommer känna sig som vinnare i ett stort gemensamt lagbygge. 

1. Brädan

Ställ dig intill brädan, få in känslan. Går du för en ”Slick woody” (låter påsen glida på brädan in i hål) eller en Air Mail (direkt i hål). Se till så du inte gör en ”Sky Bag”.

2. Kastet

Lägg ditt bästa underarmskast, varannan gång är det din tur och du har fyra kast.

3. Poängen

1 poäng för de som ligger på brädan när alla är kastade, 3 poäng för de som gått i hålet. Motståndarens poäng räknas såklart, och mellanskillnaden är omgångens resultatet. Först till 21 är Cornado.

4. Omgång

Gå de 8,24 metrarna bort till det andra brädet. Gå som en vinnare, oavsett ditt senaste kast för du är alltid en Cornstar. Fortsätt spelet tillbaka igen. Spelar ni i lag så behöver du inte ens gå fram och tillbaka, stay put, för din lagkamrat kastar då tillbaka till dig.

Vill du spela cornhole, köpa merch, komma i kontakt eller veta mer?

Kontakta oss

Design av Zellout AB & utveckling av Smatter AB.